M MENU

 Palmares

                            bekers_karting.jpg                   

2015
2014
2013
20/10/2013
24/08/2013
04/08/2013
23/06/2013
19/05/2013
20/04/2013
07/04/2013
07/01/2013
2012
28/10/2012
25/08/2012
05/08/2012
29/06/2012
24/06/2012
25/03/2012

BMC 2 Genk ( B )

Datum: 19/05/2013

Zonnige tweede ronde BMC in Genk

Karting Genk ontving afgelopen weekend de tweede ronde van de Belgian Max Challenge. Na een succesvolle openingsmanche begin april was ook dit keer de zon ruimschoots aanwezig. De voorspelde regen bleef uit en wat volgde was een dagje karten van opnieuw een erg hoog niveau.

De MiniMax is vanaf dit jaar een klasse om naar uit te kijken. Ook de kwalificatie verliep uitermate spannend. Charles op de Beeck was de snelste voor Rens van Pelt. Van Pelt was tijdens de kwalificatie lang aan het pokeren met Ries Viverette. Van Pelt gunde de GKS'er geen slipstream. Met nog enkele ronden te gaan ging van Pelt er toch van door maar kwam 0.064 seconden te kort op op de Beeck. Tuur Stalmans bevestigde wederom zijn snelheid met een derde tijd.
Bij de start van race één waren alle ogen gericht op Michelangelo Amendola. Vanaf een zesde plek maakte hij een kanon start en passeerde buitenom drie mensen. Van Pelt kende een mindere start en werd dan nog eens aangereden door Viverette met een kromme as als gevolg. Vooraan hield op de Beeck stand voor Stalmans en Amendola. Ook de tweede race werd gewonnen door op de Beeck voor Stalmans. Raphael Baertsoen wist in de eerste ronde al voorbij te gaan Amendola voor plek drie.