M MENU

 Palmares

                            bekers_karting.jpg                   

2015
2014
2013
20/10/2013
24/08/2013
04/08/2013
23/06/2013
19/05/2013
20/04/2013
07/04/2013
07/01/2013
2012
28/10/2012
25/08/2012
05/08/2012
29/06/2012
24/06/2012
25/03/2012

BMC 4 Kerpen ( D )

Datum: 05/08/2012

Belgisch: Na zonneschijn komt regen tijdens BMC4 in Kerpen

En na regen komt weer zonneschijn. Dat zullen velen gedacht, of gehoopt, hebben tijdens de vierde wedstrijd van het razend populaire BMC kampioenschap. De Erflandring in Kerpen was de gastheer voor deze spannende wedstrijd. Een gigantische stortbui zorgde voor een vertraging van ruim een uur maar nadat de natuur zijn gang was gegaan, konden de karts weer opgesteld worden en werd volop geracet.

Traditie getrouw vonden we de Birels van Rens van Pelt en Michelangelo Amendola vooraan tijdens de kwalificaties van de MicroMax. Noah Veugen reed de derde tijd. Bij de start van de eerste race, liepen Amendola en van Pelt steeds verder uit. Martin Hebette, Noah Veugen en Nick Cuppens volgden enkele seconden later en streden voor de laatste podiumplek. Uiteindelijk was het Martin Hebette die derde werd.

Totaal andere omstandigheden tijdens de tweede finale. In de stromende regen sprongen de lichten op groen. Amendola ging voorbij van Pelt en nam kopstart. Even later verschalkte van Pelt zijn teammaat en won de wedstrijd voor Amendola en  Hebette. De race werd vanwege de regen voortijdig afgevlagd met rood waardoor de rijders nu de helft van de punten krijgen. Van Pelt wint het dagklassement, voor Amendola en Hebette.