M MENU

 Palmares

                            bekers_karting.jpg                   

2015
2014
2013
20/10/2013
24/08/2013
04/08/2013
23/06/2013
19/05/2013
20/04/2013
07/04/2013
07/01/2013
2012
28/10/2012
25/08/2012
05/08/2012
29/06/2012
24/06/2012
25/03/2012

BMC 3 Genk ( B )

Datum: 24/06/2012

Belgisch: Regenkoningen boven tijdens BMC 3 in Genk

De Belgian Max Challenge is halfweg. Gisteren werd op het karting circuit van Karting Genk de derde ronde afgewerkt en met nog drie wedstrijd weekends te gaan, zitten we precies in de helft. Dit weekend kwamen de beste regenrijders naar voren gedreven. Een koude wind en heel wat regen maakte er een koud BMC van al lieten de rijders dat niet aan hun hart komen.

Thuisrijder Michelangelo Amendola leek zich goed te voelen in de verraderlijke omstandigheden en greep de polo position. Rens van Pelt moest bijna een seconde toegeven en werd tweede voor Tuur Stalmans die een derde tijd reed. Voor de Micro Max zijn er geen regenbanden beschikbaar en dus moesten de rijders de eerste wedstrijd op slicks, in de regen afwerken. Amendola hield knap stand en wist zowel van Pelt en Stalmans achter zich te houden. Ook tijdens de tweede race ging Amendola er met de winst van door. Hij kreeg wat druk van Van Pelt en Stalmans maar Van Pelt kwam naast de baan terecht in de eerste bocht en moest de strijd staken. Stalmans werd tweede, Ugo de Wilde derde. Dankzij een dubbele overwinning won Amendola het dagklassement voor Stalmans en de Wilde.