M MENU

RENS VAN PELTfoto_biografie.JPG

Leeftijd: 13 jaar
Lengte: 147cm
Gewicht: 32kg
Bloedgroep: A+

 

OVER MEZELF:

Ik ben geboren te Duffel op 23/12/2001 en gepassioneerd door snelheid en 4 wielen. Op mijn 3 jarige leeftijd bestuurde ik reeds een Quad, gevolgd door een crossbrommer om te eindigen in een Kart. Dit laatste bleek echt wel mijn ding te zijn, met als gevolg dat ik op mijn twaalfde nog steeds kart.

 

ERVARING:

Op 5-jarige leeftijd begon ik met karten bij JPR-indoorkarting Belgium. JPR is dan ook de karting bij uitstek voor o.a. kinderkarting. Ik volgde gedurende een jaar lang elke zondagvoormiddag kidskarting. Als snel werd ik van beginneling tot expert gekroond, en dit door ervaren lesgevers zoals Ronny De Rechter, Sofiene en Aron De Belder. Tijdens de vakantieperiodes volgde ik er steeds de kartstages.

Vanaf mijn zesde wilde ik proeven van karten in de buitenlucht en besloot ik van kartlessen en vele stages te volgen bij Antwerp Karting. Na een jaartje van hard en veel trainen begon ik aan de wedstrijdjes in clubverband. Ik behaalde enkele mooie overwinningen en dit dankzij ervaren lesgevers zoals Aloïs De Bievre(+), Danny Hendrickx en Nico Verdonck.

Weer een jaartje later, op mijn achtste dus, wou ik overstappen naar het echte karten, namelijk 2-takt. Papa besloot me aan te sluiten bij de grootste karting van België te Genk. Daar word ik momenteel professioneel begeleid door het team van Evo-kart, met name Francois Slangen ( teambaas ) en Danny Hendrickx als mecanieker.

 

FAMILIALE TOESTAND:

Ik woon te Putte, gelegen in de provincie Antwerpen bij mama en papa en mijn jongere broer Nils.

 

SCHOOL:

Ik ga naar het tweede middelbaar mechanica-electriciteit in het Sint-Lambertusinstituut te Heist op den Berg. Men omschrijft me als een rustige, behulpzame en leergierige jongen. Wat betreft de combinatie school - karting zijn er duidelijke afspraken. Goede resultaten vertalen zich in trainen en wedstrijden.

 

HOBBY'S:

Natuurlijk is karten mijn grootste hobby. We gaan tot twee maal per week trainen op diverse parcours. Voor de afwisseling en andere bewegingen ga ik geregeld zwemmen en fietsen. Verder speel ik graag buiten op mijn skateboard en ga ik vaak wandelen met de hond. Als het echt slecht weer is weet je mij te vinden op de playstation of met mijn ipad.